Januari 2015

Ontvang de Nieuwsbrief in je mailbox

Iedere maand is er een nieuwe Nieuwsbrief van Publiek.nl. We houden je daarin op de hoogte van actuele ontwikkelingen bij de overheid en bij ons zelf. Wil je de Nieuwsbrief per mail ontvangen schrijf je dan hier in.

Nieuwsbrief Publiek.nl

Kom op 26 mei kennis maken en kennis delen met Publiek.nl


Ook de laatste donderdag van mei (de 26e) is er weer een moment om kennis te maken en kennis te delen met Publiek.nl. Het thema is dit keer: Regionale samenwerking tussen gemeenten: (on)mogelijk binnen de huidige bestuurlijke realiteit? Samenwerken tussen gemeenten is – zeker in een krimpgebied als de Achterhoek – hard nodig om onderlinge concurrentie... Lees verder »
arie teeuw publiekNL

Ontmoet Publiek.nl: een terugblik

12 november jl. was er weer een mooie gelegenheid om kennis te maken en kennis te delen met Publiek.nl. Met een toelichting van Arie Teeuw over Publiek.nl en het concept ambtenaar2share. En met een mooie groep mensen die graag als ambtenaar2share aan de slag zou willen (en soms inmiddels ook is!) én inhoudelijke bijdragen van ‘De Verbeterplaats’... Lees verder »

Ambtenaar2share: En wat doen ze dan?


Inmiddels is al bij meerdere gemeenten een ambtenaar2share aan de slag. Mensen die hun ervaring meebrengen, de aard van een gemeentelijke organisatie kennen én een frisse blik hebben. En wat doen zij dan: Opzetten van een duurzaamheidsfonds voor een gemeente in Zuid Holland. Tijdelijke invulling van de rol van beleidsmedewerker volkshuisvesting bij een gemeente in... Lees verder »
Publiek-header-LinkedIn-974x300-Compilatie

Ambtenaar2share: bewezen en nieuwsgierig

Iemand die zich bewezen heeft én nieuwsgierig is. Dát is een typische ambtenaar2share. Maar…. wie zijn dat dan?: Een energieke strategisch HR-manager. Ze vertaalt ontwikkelingen van binnen en buiten naar de eigen organisatie. Ze heeft ervaring met het maken van een strategische personeelsplanning op basis van talent, met het coachen van MT’s over organisatieontwikkeling en... Lees verder »

Column: Niet de mens veranderen, maar de context


‘Hoe kan ik mijn wereld wat verbreden buiten mijn eigen gemeente?’ Ik ontmoet allemaal mensen die één kleine stap zetten. Maar wel een belangrijke. En één die mij ontroert. ‘Is dit niet iets voor jou?’ Een collega laat Evelien een vacature zien. Deze klus lijkt geknipt voor haar. Ze loopt al een poosje rond met... Lees verder »