November 2015

Ontvang de Nieuwsbrief in je mailbox

Iedere maand is er een nieuwe Nieuwsbrief van Publiek.nl. We houden je daarin op de hoogte van actuele ontwikkelingen bij de overheid en bij ons zelf. Wil je de Nieuwsbrief per mail ontvangen schrijf je dan hier in.

Nieuwsbrief Publiek.nl

Kom op 12 november kennis maken en kennis delen met Publiek.nl


Op 12 november a.s. kun je kennis maken en kennis delen met Publiek.nl; ook deze keer hebben we een aantal interessante sprekers: De verbeterplaats. Een groep ambtenaren van de gemeente Assen heeft het eigen organisatieontwikkelingstraject zelf begeleid: van organisatieveranderingen doorvoeren tot Lean-trajecten tot opleidingen tot … You name it, they’ve done it. Ze zijn hun eigen ontwikkelbureau... Lees verder »
Publiek-header-LinkedIn-974x300-Compilatie

Ambtenaar2share, wie zijn dat?

Nieuwsgierig geworden wie dat nu is, een ambtenaar2share? Twee voorbeelden van mensen die graag als ambtenaar2share aan de slag gaan: Ze vindt manager ontwikkeling de leukste baan die er is. Samen visie ontwikkelen met wethouders en ambtenaren. Ze begeleidt verandertrajecten, zet nieuwe afdelingen op en geeft samenwerking vorm tussen de publieke en private sector. ‘Kijken... Lees verder »

Voorbeelden ‘ambtenaar2share’


‘Ambtenaar2share’ gaat over het verbinden van concrete vragen van organisaties in de publieke sector met het aanbod van ambitieuze ambtenaren. De afgelopen tijd zijn de volgende ‘matches’ gemaakt: Het uitvoeren van een frauderisicoanalyse voor een kleinere gemeente in de provincie Utrecht. Projectleiding voor het vormgeven en uitvoeren van workshops voor de nieuwe programmabegroting voor een... Lees verder »
column

Column: Ondernemerschap in de publieke sector: daar word je warm van!

In hoog tempo verandert de wereld waarin we leven. Vooral in het sociaal domein is het raak. Nieuw beleid vanuit de overheid doet een stevig beroep op iedereen om mee te kunnen in deze nieuwe werkelijkheid. Wat gisteren heel logisch was, is morgen verleden tijd. Tien jaar geleden startte voor mij de ontdekkingsreis om vanuit... Lees verder »

Kennismaken met Publiek.nl


Organisatieonafhankelijk werken begint met elkaar ontmoeten en leren kennen. 23 september organiseerden we daarom op ons kantoor in Utrecht een kennismaking. Harry van Boven schetste – aan de hand van het boek @Hearts @Minds #Transreality waarvan hij mede-auteur is – dat ambtenaar2share een logisch vervolg is op de verdergaande virtualisering van de overheid. Jeroen Feskens... Lees verder »