De Ervaringen

20-06-2017  18:39  in Nieuwsbrief

Publiek.nl creëert beweging en verandert de context. Een aantal uitspraken van mensen waarmee we de afgelopen tijd hebben samengewerkt:

“Het gesprek met de opdrachtgever en de gesprekken met jullie hebben me wel aan het denken gezet over wat ik wil in mijn werk. Ondanks dat ik het niet ben geworden voor die opdracht, is er bij mij wel iets op gang gebracht: dat ik zelf meer kan sturen in mijn werk. Daar ben ik echt blij mee.”

“Het was prettig om met mijn oorspronkelijke expertise aan de slag te gaan en tevens in een andere keuken te kunnen kijken. Al met al heb ik dit als verfrissend ervaren. Ik doe nu een tweede opdracht bij een andere gemeente. Het brengt me meer affiniteit met de inhoud in plaats van alleen maar leidinggeven.”

Twee ambtenaren uit Drenthe gaan aan de slag voor een gemeente in Limburg. Tijdens het bespreken van het tarief: “Oh joh, dat komt wel goed. We vinden het gewoon hartstikke leuk om bij een andere gemeente te kijken en wat toe te voegen.”

Een opdrachtgever schrijft zichzelf in, “omdat ik goede ervaringen heb bij het inzetten van Publiek.nl voor de vervulling van twee vacatures”.

Hij schreef zich in toen hij boventallig was en ontdekte dat het lastig was om aan een nieuwe baan te komen, begin 60. Hij noemt zich nu zzp-er in overheidsdienst. Hij werkt tot aan zijn AOW voor 20 uur in de week bij de ene gemeente en doet daarnaast werk voor een andere gemeente. “Ergens anders werk doen was voor mij de opstap om los te komen en nieuwe ervaringen op te doen.” Hij is dik tevreden. Dit had hij twee jaar geleden niet durven dromen.