Gezocht: Projectleider Economie (24 uur per week; 6 maanden); reactietermijn verstreken

07-11-2017  20:51  in Algemeen

Voor een gemeente in Noord-Holland zoeken we een Projectleider Economie voor 24 uur per week. We zoeken een ondernemende Senior met ervaring met economische vraagstukken, die de recent vastgestelde visie op economie uitwerkt in een actieprogramma. Je bent in staat om de economische visie om te zetten naar pragmatische uitvoeringsoplossingen. Uitvoering die ter hand wordt genomen met ondernemers en andere stakeholders. Je legt daartoe verbinding met relevante partijen en ontwikkelingen, en zorgt voor de structuur die nodig is om inzicht te houden en voortgang te houden op de doelstellingen. Je hebt ruime ervaring in een politiek bestuurlijke omgeving en je hebt ervaring of affiniteit met co-creatie. Sterke communicatieve vaardigheden zowel in woord als schrift zijn een vereiste. Bestuurlijke advisering op het brede terrein van economie en de aanpalende beleidsterreinen, maakt deel uit van de opdracht. Je bent een goede sparringpartner voor onze externe stakeholders op dit beleidsterrein.

Aanvragende organisatie: gemeente in Noord-Holland.

Datum aanvraag:  7 november 2017.

Opdracht: het maken van een actieprogramma, een organisatieadvies en de inrichting van het uitvoeringsprogramma.

Toelichting: basis van de opdracht: de recent vastgestelde visie op economie; ruimte bieden aan ondernemers, het creëren van kwalitatieve en duurzame groei zowel op lokale als (boven)lokale schaal. Het economisch beleid wordt samen met de ondernemers vormgegeven. Je formuleert een organisatieadvies op grond van de vastgestelde visie, de basis van de uitvoering van de gemeentelijke processen op dit beleidsterrein (waaronder accountmanagement, ondernemersloket, verbindingen met andere beleidsterreinen zoals Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzaamheid, RO, etc.) moeten toekomstbestendig ingericht wordt. Tevens draag je zorg voor de uitvoering van het actieprogramma, inclusief de aansturing van de (deel-)projectleiders.

Kennis en ervaring: afgeronde hbo-bachelor- of wo-opleiding. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar binnen een politiek bestuurlijke omgeving.  Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als projectleider of programmamanager op het gebied van beleidsimplementatie; aantoonbare kennis en werkervaring met het gemeentelijk beleidsterrein Economie en ondernemerschap.

Zelfstandigheid: in hoge mate.

Indicatieve schaal: maximaal 14.

Indicatie startdatum: binnen 4 weken, het betreft een opdracht van 6 maanden.

Ureninzet: 24 uur per week.

Bereikbaarheid locatie opdrachtgever: goed per OV; betaald parkeren.

Uiterlijke reactiedatum: 12 november 2017.

Opmerking: niet direct aan ons gevraagd maar wel een echte Publiek.nl aanvraag als ambtenaar2share!

Belangstelling: mail ons via info@publiek.nl om de mogelijkheden te bespreken.