Gezocht: projectmanager gebiedsontwikkeling; reactietermijn verstreken‏

12-01-2016  11:22  in Opdrachten

Voor een kleine gemeente in Midden-Nederland zoeken we een Projectmanager Gebiedsontwikkeling‏; voor een ambtenaar die zich wil ontwikkelen een prima kans in een leuke organisatie.

Datum aanvraag: 11 januari 2016.

Aanvragende organisatie: gemeente in het midden van het land.

Opdrachtgever: Gemeentesecretaris.

Achtergrond: de gemeenteraad heeft in 2010 de koers bepaald voor de ontwikkeling van de gemeente tot 2030. Deze koersbepaling was het resultaat van een interactief proces met de gemeenschap. Met het Manifest heeft de gemeenteraad een helder standpunt over de toekomst van de kernen en de gemeente als geheel. De eerste fase van de uitvoering van het Manifest is grotendeels afgerond. Het is tijd om een volgende stap te zetten in de uitvoering van het Manifest. Daarom is een reeks nieuwe projecten benoemd in een geactualiseerde uitvoeringsagenda Manifest 2015-2020. De ambitie is hoog: reeds in 2016 dient voor een aantal projecten een haalbaarheidsonderzoek te worden afgerond en ter besluitvorming aan de gemeenteraad te worden aangeboden.

Opdracht: als projectmanager werk je aan een aantal gebiedsontwikkelingsprojecten waarbij de gemeente initiator en/of regisseur is. Denk aan de ontwikkeling van een brede school vanaf haalbaarheidsfase tot en met uitvoering, waarbij verschillende partijen met elkaar tot een oplossing moeten komen. Tevens behoren het uitvoeren en begeleiden van gebiedsontwikkelingsprojecten, waarbij eerst de vraagstelling samen met politiek, inwoners en ondernemers moet worden bepaald  tot je taak. Je hebt een begeleidende, coördinerende en verbindende rol.

Bijzonderheden: de organisatie is proactief, creatief en klantgericht. Dit wordt ook verwacht van de kandidaat.

Opleiding en ervaring: voor deze functie van projectmanager zijn wij op zoek naar iemand met minimaal HBO werk- en denkniveau, die ervaring heeft op het gebied van veranderen, ontwikkelen en bouwen. We zoeken iemand die doelgericht en beheerst toewerkt naar het eindresultaat. Je bent in staat om partijen tot elkaar te brengen en beschikt daarbij over politieke sensitiviteit. Je hebt tevens minimaal 5 jaar ervaring als projectmanager bij een lagere overheid en/of in een soortgelijke functie. Ervaring met ruimtelijke ontwikkelingsprojecten of de herontwikkeling van maatschappelijk vastgoed is een pre.

Zelfstandigheid: gezien de complexiteit van de opdracht moeten kandidaten zelfstandig kunnen werken.

Indicatieve schaal: 11.

Uren: 30 – 36 uur per week.

Start / einde: januari 2016 – december  2016 (met optie verlenging).

Bereikbaarheid: goed bereikbaar met de auto; met OV matig.

Opmerking: essentieel is dat je per direct beschikbaar bent.

Reageren voor: 15 januari 2016 14.00 uur.

Belangstelling: stuur een mail naar: mailto:info@publiek.nl