Groot en klein – Ida Oostmeijer, secretaris gemeente Emmen, deelt haar kennis en ervaring – Ontmoet Publiek.nl op 31 mei 2018 (datum verstreken)

07-05-2018  13:16  in Activiteiten

Hoe werkt dat nou, een grote organisatie (meer dan 1.000 mensen) aansturen als gemeentesecretaris? Is dat anders dan een organisatie van 250 mensen? Ida Oostmeijer heeft het allemaal meegemaakt: 7 jaar gemeentesecretaris van Meppel, 5 jaar van Assen en nu alweer meer dan 3 jaar van Emmen.
In een kleinere gemeente kun je nog bijna op persoonsniveau veranderingen bewerkstelligen, in een grote organisatie zitten er allerlei lagen tussen. Hoe houd je dan de warmte en het persoonlijk contact in stand? Hoe behoud je de individuele band in een organisatie die – ook bestuurlijk – steeds complexer wordt? Hoe zorg je dat die organisatie zich aanpast aan de veranderende maatschappelijke behoeften? Hoe ga je om met de steeds groter en intensiever wordende opgaven, waar je steeds meer partijen bij nodig hebt?
Ida Oostmeijer neemt ons mee op de reis die ze zelf de afgelopen jaren als gemeentesecretaris maakte en laat ons zien hoe ze samen met haar organisaties veranderingen tot stand bracht en brengt. Dat doet ze op basis van haar kennis en haar persoonlijke ervaringen. Denk aan: hoe ga je fatsoenlijk om met je medewerkers tijdens een ingrijpende bezuinigingsoperatie, hoe grijp je een crisis aan om het beter te doen, hoe benut je de talenten van de mensen in je organisatie het best? Maar ook: hoe ga je om met grote maatschappelijke fenomenen als ondermijning van de bovenwereld door de onderwereld en wat is je rol als gemeentesecretaris daar in?
Een persoonlijk verhaal over hoe veranderen soms makkelijk, soms moeilijk en soms als een Echternachse processie gaat!
Publiek.nl organiseert de maandelijkse netwerkbijeenkomst deze keer in de Atoomclub in Zwolle.

Praktische informatie:

  • Datum en tijd: 31 mei 2018, 16:00 – 19:00 uur
  • Locatie: De Atoomclub, Hanzenlaan 351, Zwolle
  • Inschrijven kan via deze link.
  • Wij zorgen voor iets te eten
  • Aan deelname zijn geen kosten verbonden
  • Kun je zelf niet? Schroom niet om deze uitnodiging door te sturen naar een collega!

Publiek-header-LinkedIn-974x300-Compilatie