Kom op 26 mei kennis maken en kennis delen met Publiek.nl

09-05-2016  21:47  in Algemeen

Ook de laatste donderdag van mei (de 26e) is er weer een moment om kennis te maken en kennis te delen met Publiek.nl. Het thema is dit keer: Regionale samenwerking tussen gemeenten: (on)mogelijk binnen de huidige bestuurlijke realiteit?

Samenwerken tussen gemeenten is – zeker in een krimpgebied als de Achterhoek – hard nodig om onderlinge concurrentie te voorkomen en de schaarse kansen optimaal te benutten. Wat vraagt dit van ambtenaren en bestuurders? Waardoor wordt de samenwerking gefrustreerd? Hoe komt het dat de samenwerking in de Achterhoek wel zijn vruchten afwerpt?

Wanneer ben je tevreden over de effecten van de samenwerking? Wanneer moet je versnellen en wanneer moet je even op de rem gaan staan? En welke partners heb je nodig binnen de samenwerking?

Hans Suurmond werkt al vijf jaar in de Achterhoek in het spanningsveld tussen binnen en buiten, tussen lokaal en regionaal en tussen ambtelijk en bestuurlijk. Janneke Rutgers is geboren in de Achterhoek en is bezig met haar promotieonderzoek rond bestuurlijke samenwerking in krimpgebieden. Zij verbindt daarbij theorie en praktijk, volgt en analyseert de regionale samenwerking in de regio op de voet. Met elkaar ontdekken we de lessen van regionale samenwerking.

Natuurlijk is er tijdens de bijeenkomst ook veel ruimte voor individuele kennismaking, vertellen we je graag meer over Publiek.nl én zorgen we voor iets te eten en te drinken. Voor de frequente bezoekers starten we met een korte parallelsessie.

Praktische informatie:
  • Datum en tijd: 26 mei, 17:00 tot 20:00 uur; let op: dit is een ander tijdstip dan eerder!.
  • Locatie: De Atoomclub, Atoomweg 50, Utrecht.
  • Inschrijven kan via deze link.
  • Kun je zelf niet? Schroom niet om deze uitnodiging door te sturen naar een collega!

Publiek-header-LinkedIn-974x300-Compilatie