Nieuwsbrief juni 2015

aacflDit is de eerste Nieuwsbrief van Publiek.nl. Deze wordt iedere maand per mail verzonden aan al onze relaties. Wilt u onze Nieuwsbrief ook ontvangen? Klik op login! Dit is een testpagina.

Zoeken en vinden

istock_000003222508_fullGemeentesecretaris uit het midden van het land zou graag één of twee gemeentelijke managers willen coachen. Meer informatie: opdracht@publiek.nl.

Hoofd Financiën van een gemeente uit Noord Nederland heeft in de zomermaanden ruimte om te participeren in één of meer projecten. Meer informatie: opdracht@publiek.nl.

Voor een gemeente in Noord-Holland zoeken we kandidaten voor de uitvoering van een Rekenkamer-onderzoek naar de gemeentelijke inkoopfunctie. Meer informatie: aanmelding@pubiek.nl

Workshops van Publiek.nl

trmetaPubliek.nl organiseert de komende maanden weer een aantal interessante workshops, je kan inschrijven voor:

* Bezuinigen met je hoofd en met je hart (coproductie met Mensit).

* Het succes van samenwerken  (coproductie met Mensit).

* Lastige emoties bij veranderingen  (coproductie met Mensit).

* Jouw organisatie als game (coproductie met Transreality.com).

Voor alle workshops geldt dat als er voldoende aanmeldingen zijn we deze gaan organiseren, daarbij houden we rekening met uw agenda!

Publiek.nl actief bij PSEN

Het nieuwe Provinciale Steunpunt Energie (Stichting PSEN), een initiatief van de Randstadprovincies, heeft vorige maand de implementatie van het nieuwe ERP-systeem afgerond. Zowel de projectleider als drie van de 5 projectteamleden zijn via Publiek.nl aan het project toegevoegd. Jan de Bouralier, de directeur van PSEN, is buitengewoon positief over de bijdrage van Publiek.nl. ‘Zeer deskundig en gemotiveerd’ waren zijn kwalificaties. Inmiddels zijn via Publiek.nl twee Procesbegeleiders Streetlight actief bij PSEN.

aalp

Column: cashloze samenleving

geldCash geld zorgt ervoor dat u zich anoniem kunt bewegen, hetgeen een groot goed is. Het is een financiële vorm van de vrijheid van meningsuiting. Zoals u weet hebben overheden een hekel aan ongecontroleerde geldstromen. Het liefste kijken machthebbers over uw schouder mee, zeker wanneer het uw financiën betreft. Dat u niets te verbergen heeft, is een slap argument. Het gaat er om dat uw gegevens niet in handen vallen van personen of instanties die niets te maken hebben met uw financiële reilen en zeilen. Dit kan tot precaire situaties leiden die mogelijke milieu- en veiligheidsoverwegingen doen verbleken.

De afschaffing van fysiek geld geeft monetaire beleidsmakers en overheden totale controle over het financiële systeem. Maar ook de belastingdienst doet er haar voordeel mee. In de wereld zonder contant geld kunnen machthebbers u met één druk op de knop volledig afsluiten van de samenleving, hetgeen een averechts effect zal hebben. Banken hebben volledig grip op uw financiën en kunnen u op ieder gewenst moment een financiële ijstijd bezorgen. Het knevelen van de burger wordt in zo’n scenario een fluitje van een cent.

De daling van het gebruik van contant geld is niet langer te stuiten. Op zichzelf is dit geen negatieve ontwikkeling. Echter, een totale afschaffing van contant geld gaat ondergetekende een stap te ver op dit moment. Misschien is een cursus ruilhandel voor gevorderden een idee, om goed voorbereid te zijn op een cashloze samenleving. (Jan Dwarshuis, mei 2015).

vrouw-laptop-staand