Ontvang de Nieuwsbrief in je mailbox

Iedere maand is er een nieuwe Nieuwsbrief van Publiek.nl. We houden je daarin op de hoogte van actuele ontwikkelingen bij de overheid en bij ons zelf. Wil je de Nieuwsbrief per mail ontvangen schrijf je dan hier in.

back to the future

Artikel: Rapport Informatiesamenleving en Overheid: Back to the Future

Bij de aanbieding van het rapport werd aangegeven dat het vooral bouwstenen biedt voor nadere politieke discussie en besluitvorming voor een volgend kabinet. Verwacht wordt dan ook dat het politieke debat over strategische keuzes voor de overheid in de informatiesamenleving goed gefundeerd en levendig zal zijn. Het rapport spreekt van een urgente kwestie waarbij het... Lees verder »
norden

Artikel: Viervoudig duurzaam in Rijswijk

Een mooi voorbeeld van een succesvolle uitwisseling via Publiek.nl betrof de inzet van Pauline van Norden bij de gemeente Rijswijk, waar zij een duurzaamheidsfonds heeft opgezet. Samen met haar opdrachtgever Mark Kraakman (destijds opgavenmanager duurzame gemeente en jeugd & educatie, inmiddels domeinmanager) kijken we terug op dat traject. Lees verder op: Binnenlandsbestuur.nl.
arie teeuw rekenkamer vng magazine (Custom)

VNG Magazine: Sturen op inhoud, niet op cijfers

Rekenkamervoorzitter Arie Teeuw: Sturen op inhoud, niet op cijfers Artikel in VNG Magazine 7 april 2017. De begroting is het belangrijkste sturingsinstrument van de raad. Daarmee maakt hij de belangrijke keuzes voor de nabije toekomst en reserveert daar het geld voor. Maar lukt het de raad ook om vervolgens te controleren of de mooie bedoelingen... Lees verder »
Start-Leidinggevende_iStock-539281281_klein

Publiek.nl gaat van start met de Publiek Academie

Op 1 april 2017 gaat de Publiek Academie van start! De Publiek Academie is er voor mensen en organisaties in de publieke sector. Persoonlijke ontwikkeling staat daarbij centraal, of het nu gaat om kennis, vaardigheden of samenwerken. Daarbij vinden we het belangrijk om dat te doen op een manier die aansluit op de praktijk van vandaag,... Lees verder »
Knipsel

Artikel: Overheid als startup!

Onlangs verscheen de publicatie Datagedreven sturing in gemeenten van het A+O fonds Gemeenten. De nota verkent de veranderingen als gevolg van het werken met big data en noemt datagedreven werken een gamechanger, oftewel het zal de manier waarop de gemeentelijke organisatie functioneert ingrijpend veranderen. Sterker nog: de huidige manier van werken past niet meer in... Lees verder »
OGW

Artikel: Opgaven gestuurd werken? Begin bij het team!

Toekomstdroom Als hij in 2010 een aantal jaren vooruitkijkt, spreekt prof. dr. Harrie Aardema al van een spinnenwebconcept als nieuw organisatiemodel binnen de overheid. Een model waarin ook maatschappelijke partners en andere overheden een rol hebben, en waarbij de invulling verschilt per gemeente en per dossier, afhankelijk van de omstandigheden. Een flexibel en open concept... Lees verder »

Viervoudig duurzaam in Rijswijk


Eén van de eerste uitwisselingen via Publiek.nl: Pauline van Norden ging aan de slag bij de gemeente Rijswijk om een duurzaamheidsfonds op te zetten. We kijken – samen met haar opdrachtgever Mark Kraakman (opgavemanager duurzame gemeente en jeugd & educatie) – terug op het afgelopen half jaar. Een duurzaam netwerk Pauline heeft voor de gemeente... Lees verder »