Ontvang de Nieuwsbrief in je mailbox

Iedere maand is er een nieuwe Nieuwsbrief van Publiek.nl. We houden je daarin op de hoogte van actuele ontwikkelingen bij de overheid en bij ons zelf. Wil je de Nieuwsbrief per mail ontvangen schrijf je dan hier in.

OGW

Artikel: Opgaven gestuurd werken? Begin bij het team!

Toekomstdroom Als hij in 2010 een aantal jaren vooruitkijkt, spreekt prof. dr. Harrie Aardema al van een spinnenwebconcept als nieuw organisatiemodel binnen de overheid. Een model waarin ook maatschappelijke partners en andere overheden een rol hebben, en waarbij de invulling verschilt per gemeente en per dossier, afhankelijk van de omstandigheden. Een flexibel en open concept... Lees verder »

Seminar: Transparantie door integraal rapporteren


Arie Teeuw van Publiek.nl en Laurens Bijl van de gemeente Roerdalen spreken over het Sturen op bruto nationaal geluk tijdens het seminar Transparantie door integraal rapporteren. Datum: 11 mei 2017, Jaarbeurs Utrecht. Meer informatie: klik hier.       

Publiek.nl en Binnenlands Bestuur gaan partnership aan


Per 1 februari 2017 is Publiek.nl kennispartner van Binnenlands Bestuur binnen het vakgebied Bestuur en Organisatie. Binnenlands Bestuur is de journalistieke nieuwssite voor ambtenaren en bestuurders van gemeenten, provincies, waterschappen en andere overheden. De partnerpagina van Publiek.nl vindt u hier. Via de website en nieuwsbrieven van Binnenlands Bestuur zal Publiek.nl regelmatig artikelen over vernieuwing van de overheid publiceren.

Workshop: gemeentebegrotingen interpreteren en benutten; datum verstreken


Arie Teeuw geeft de training gemeentelijke begrotingen interpreteren en benutten. Dit is een interactieve bijeenkomst waarbij aandacht is voor theorie, de begrotingscyclus en beleidsprocessen. Ook gaan de deelnemers zelf aan de slag met het zoeken van ruimte voor de eigen organisatie binnen gemeentelijke begrotingen. van Publiek.nl  Datum: 31 oktober 2016, Den Haag. Meer informatie: klik hier. . ... Lees verder »

Viervoudig duurzaam in Rijswijk


Eén van de eerste uitwisselingen via Publiek.nl: Pauline van Norden ging aan de slag bij de gemeente Rijswijk om een duurzaamheidsfonds op te zetten. We kijken – samen met haar opdrachtgever Mark Kraakman (opgavemanager duurzame gemeente en jeugd & educatie) – terug op het afgelopen half jaar. Een duurzaam netwerk Pauline heeft voor de gemeente... Lees verder »

‘Ik kan al mijn ervaring uit de kast trekken’


Gezocht: ‘ervaren controller’ Frank Galesloot, concerncontroller bij de gemeente Deventer, zag de vacature voor ‘een ervaren controller’. Frank: “Ik was nieuwsgierig hoe een wat kleinere gemeente zich staande houdt, zo vlakbij een stedelijke omgeving en met specifieke problematiek in een complex samenwerkingsverband. En dat heb ik ontdekt!” Vanaf januari 2016 werkt hij 2 dagen per... Lees verder »

Column: Klussen aan je functie? word koppelbaas!


Klussen aan je functie: word koppelbaas Als verwoed verbouwer word ik blij van alleen al het wóórd ‘klus’: dan is er blijkbaar wat te doen! En dat is al vroeg begonnen: als veertienjarige op het VWO was ik het al zat om alleen maar achter de boeken te zitten. Ik wilde vooral ‘doen’ en kreeg... Lees verder »

Kandidaat: Goede rechterhand


Een goede rechterhand is ze. Van een gemeentesecretaris of afdelingshoofd. Deze vrouw geef je een vraag mee en ze zoekt het uit en regelt het. ‘Als er niks is en er moet iets’, dan ben je bij haar aan het goede adres. Ze coördineerde de visieontwikkeling bij de transities in het sociaal domein. Ze pakt... Lees verder »

Kandidaat: Interim-gemeentesecretaris, bestuursadviseur, mediator


Met zijn generieke blik als oud-gemeentesecretaris herkent hij politiek gevoelige punten. Hij heeft ruime ervaring met het creëren van verbinding met het ambtelijk apparaat. Hij straalt rust en betrouwbaarheid uit en is voor een collega-ambtenaar een prettige schaduwconsultant om mee te sparren. Mogelijke rollen: Advisering over thema’s als fusie, samenwerking, veiligheidsvraagstukken en bestuurlijk-juridische vraagstukken. Maar... Lees verder »

1 Comment