Ontvang de Nieuwsbrief in je mailbox

Iedere maand is er een nieuwe Nieuwsbrief van Publiek.nl. We houden je daarin op de hoogte van actuele ontwikkelingen bij de overheid en bij ons zelf. Wil je de Nieuwsbrief per mail ontvangen schrijf je dan hier in.

ec64e45a-974a-4989-b13a-d9ba22f5e1d9 (Small)

Ontmoet Publiek.nl – De kracht van de samenleving én de kracht van de medewerkers: hoe dan?! – 30 november 2017

Participatie, kern- en buurtgericht werken, safari’s met de medewerkers, initiatieven van burgers en partners, community builders, storytelling: organisatieontwikkeling op Goeree-Overflakkee gebeurt met het gezicht naar de samenleving.   Gemeentesecretaris Wim van Esch, Senior HRM-adviseur Nico Schroevers en Teamleider Externe Dienstverlening Gert van Nieuwaal nemen ons graag mee in hoe zij volop bezig zijn om in hun gemeente... Lees verder »
agenda

Agenda Publiek.nl

November 2017 Donderdag 9 november Amersfoort aanvang 13.00 uur: Leergang Nieuwe Lokale Democratie (Sessie 2: Organiseren). Meer info klik hier. Donderdag 23 november Amersfoort aanvang 13.00 uur: Leergang Nieuwe Lokale Democratie (Sessie 3: Sturen). Meer info klik hier. Donderdag 30 november Utrecht aanvang 16.00 uur: Ontmoet Publiek.nl met bijdrage van Wim van Esch, Gemeentesecretaris / Algemeen Directeur ... Lees verder »
PM Opgaven Gestuurd Werken (Custom)

Seminar: Opgaven Gestuurd Werken, hoe werkt dat?

Opgaven Gestuurd Werken, hoe organiseer je het buiten en binnen? 14 december 2017 Jaarbeurs Utrecht Dit seminar wordt aangeboden door PM-seminars in samenwerking met de Publiek Academie. Gemeenten, provincies en andere overheden willen een zinvolle bijdrage leveren aan het realiseren van maatschappelijke effecten. Opgaven Gestuurd Werken biedt hierbij een oplossing: je laten leiden door wat... Lees verder »
democratie burgerschap

Artikel: Actief burgerschap en lokale democratie

Zo’n twee jaar terug constateerde het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat de traditionele vormen van institutionele representatie inmiddels veel van hun vanzelfsprekendheid verliezen, terwijl nieuwe vormen van legitieme en effectieve vertegenwoordiging niet eenvoudig te vinden zijn. Kim Putters, directeur van het SCP, wijst in dit verband op het fenomeen maatschappelijke democratie: ‘democratie, zowel landelijk... Lees verder »
Vakantie in je werk

Artikel: Vakantie in je werk

Waarom word jij blij van vakantie? Waarschijnlijk niet om minder actief te worden. Integendeel: het activiteitenniveau is vaak (letterlijk) hoog. Van een wandeling hoog in de bergen tot het hoog op de ladder schilderen van het huis. De ‘blijheid’ zit meestal in de andere setting. Een setting die maakt dat er meer en andere energie... Lees verder »
corp klein

Corporaties: regionaal aan de slag

Sinds begin dit jaar hebben de zes corporaties Vidomes, Woonbron en Midden Delfland Ressort Wonen, Woningbouwvereniging Hoek van Holland, Laurens Wonen en Publiek.nl de handen ineen geslagen. Met Publiek.nl zoeken deze organisaties op basis van een pilot de samenwerking in mobiliteit, flexibiliteit en duurzame inzetbaarheid. In deze pilot geven de corporaties hun medewerkers de gelegenheid... Lees verder »
Knipsel

De Ervaringen

Publiek.nl creëert beweging en verandert de context. Een aantal uitspraken van mensen waarmee we de afgelopen tijd hebben samengewerkt: “Het gesprek met de opdrachtgever en de gesprekken met jullie hebben me wel aan het denken gezet over wat ik wil in mijn werk. Ondanks dat ik het niet ben geworden voor die opdracht, is er... Lees verder »
istock_000003222508_full

Mede mogelijk gemaakt door Publiek.nl

Het aantal projecten en opdrachten van Publiek.nl groeit. Een aantal voorbeelden van onze bijdragen aan de publieke sector: We bieden expertise op het gebied van planning en control, vullen de rol in van (concern)controller en ondersteunen bij kerntakendiscussies bij twee gemeenten en twee woningcorporaties. We ondersteunen één van de vier grote gemeenten bij het optimaliseren... Lees verder »
Knipsel2 (Custom)

Artikel: Rapport Informatiesamenleving en Overheid: Back to the Future 2

Op 18 april 2017 verscheen het rapport Maak waar! van de studiegroep Informatiesamenleving en Overheid. In het eerste deel van dit artikel werd aangegeven dat rond de millenniumwisseling al veel visies zijn neergelegd op de ontwikkeling van de informatiesamenleving, maar dat de recente studiegroep de keuze maakt om – vanwege het ongewisse karakter van de... Lees verder »
back to the future

Artikel: Rapport Informatiesamenleving en Overheid: Back to the Future

Bij de aanbieding van het rapport werd aangegeven dat het vooral bouwstenen biedt voor nadere politieke discussie en besluitvorming voor een volgend kabinet. Verwacht wordt dan ook dat het politieke debat over strategische keuzes voor de overheid in de informatiesamenleving goed gefundeerd en levendig zal zijn. Het rapport spreekt van een urgente kwestie waarbij het... Lees verder »