Ontvang de Nieuwsbrief in je mailbox

Iedere maand is er een nieuwe Nieuwsbrief van Publiek.nl. We houden je daarin op de hoogte van actuele ontwikkelingen bij de overheid en bij ons zelf. Wil je de Nieuwsbrief per mail ontvangen schrijf je dan hier in. Onze Privacyverklaring vind je hier.

ontmoet

Ontmoet Publiek.nl – Leiding geven (of niet?) aan flexibiliteit, ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid – 31 januari 2019

Je bent leidinggevende in de publieke sector. Je omgeving verandert snel en intensief. Natuurlijk verandert dan ook de rol van je eigen organisatie. En ín je organisatie worden opgavengestuurd werken, werken vanuit de bedoeling, integraal werken en zelfsturing ingezet om al die dynamiek het hoofd te kunnen bieden. Wat betekent dat voor de relatie met... Lees verder »
change verandering

Leerprogramma Grip op verandering, werk in uitvoering in het sociaal domein

Grip op verandering Werk in uitvoering in het sociaal domein De grote belofte van de decentralisaties was het integraal werken. Inmiddels komt het woord in elk beleidsplan binnen het sociaal domein voor. Maar de praktijk is weerbarstig, en de vraag blijft: wat betekent integraal werken en hoe doe je dat dan? Integraliteit In het sociaal... Lees verder »
democratie burgerschap

Artikel: Actief burgerschap en lokale democratie

Zo’n twee jaar terug constateerde het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat de traditionele vormen van institutionele representatie inmiddels veel van hun vanzelfsprekendheid verliezen, terwijl nieuwe vormen van legitieme en effectieve vertegenwoordiging niet eenvoudig te vinden zijn. Kim Putters, directeur van het SCP, wijst in dit verband op het fenomeen maatschappelijke democratie: ‘democratie, zowel landelijk... Lees verder »
Vakantie in je werk

Artikel: Vakantie in je werk

Waarom word jij blij van vakantie? Waarschijnlijk niet om minder actief te worden. Integendeel: het activiteitenniveau is vaak (letterlijk) hoog. Van een wandeling hoog in de bergen tot het hoog op de ladder schilderen van het huis. De ‘blijheid’ zit meestal in de andere setting. Een setting die maakt dat er meer en andere energie... Lees verder »
corp klein

Corporaties: regionaal aan de slag

Sinds begin dit jaar hebben de zes corporaties Vidomes, Woonbron en Midden Delfland Ressort Wonen, Woningbouwvereniging Hoek van Holland, Laurens Wonen en Publiek.nl de handen ineen geslagen. Met Publiek.nl zoeken deze organisaties op basis van een pilot de samenwerking in mobiliteit, flexibiliteit en duurzame inzetbaarheid. In deze pilot geven de corporaties hun medewerkers de gelegenheid... Lees verder »
Knipsel

De Ervaringen

Publiek.nl creëert beweging en verandert de context. Een aantal uitspraken van mensen waarmee we de afgelopen tijd hebben samengewerkt: “Het gesprek met de opdrachtgever en de gesprekken met jullie hebben me wel aan het denken gezet over wat ik wil in mijn werk. Ondanks dat ik het niet ben geworden voor die opdracht, is er... Lees verder »
istock_000003222508_full

Mede mogelijk gemaakt door Publiek.nl

Het aantal projecten en opdrachten van Publiek.nl groeit. Een aantal voorbeelden van onze bijdragen aan de publieke sector: We bieden expertise op het gebied van planning en control, vullen de rol in van (concern)controller en ondersteunen bij kerntakendiscussies bij twee gemeenten en twee woningcorporaties. We ondersteunen één van de vier grote gemeenten bij het optimaliseren... Lees verder »
Knipsel2 (Custom)

Artikel: Rapport Informatiesamenleving en Overheid: Back to the Future 2

Op 18 april 2017 verscheen het rapport Maak waar! van de studiegroep Informatiesamenleving en Overheid. In het eerste deel van dit artikel werd aangegeven dat rond de millenniumwisseling al veel visies zijn neergelegd op de ontwikkeling van de informatiesamenleving, maar dat de recente studiegroep de keuze maakt om – vanwege het ongewisse karakter van de... Lees verder »
back to the future

Artikel: Rapport Informatiesamenleving en Overheid: Back to the Future

Bij de aanbieding van het rapport werd aangegeven dat het vooral bouwstenen biedt voor nadere politieke discussie en besluitvorming voor een volgend kabinet. Verwacht wordt dan ook dat het politieke debat over strategische keuzes voor de overheid in de informatiesamenleving goed gefundeerd en levendig zal zijn. Het rapport spreekt van een urgente kwestie waarbij het... Lees verder »
norden

Artikel: Viervoudig duurzaam in Rijswijk

Een mooi voorbeeld van een succesvolle uitwisseling via Publiek.nl betrof de inzet van Pauline van Norden bij de gemeente Rijswijk, waar zij een duurzaamheidsfonds heeft opgezet. Samen met haar opdrachtgever Mark Kraakman (destijds opgavenmanager duurzame gemeente en jeugd & educatie, inmiddels domeinmanager) kijken we terug op dat traject. Lees verder op: Binnenlandsbestuur.nl.