Nieuwsbrief juni/juli 2016

Regelmatig is er een nieuwe Nieuwsbrief van Publiek.nl. We houden je daarin op de hoogte van actuele ontwikkelingen bij de overheid en bij ons zelf. Wil je de Nieuwsbrief per mail ontvangen schrijf je dan hier in.

Condities voor kansrijke samenwerking: een inspirerende reeks van vier masterclasses


Heb je ook te maken met veranderingen die organisaties sámen willen realiseren? En herken je dat in de praktijk vaak blijkt dat partijen met heel verschillende verwachtingen, ambities en doelstellingen aan zo’n samenwerking begonnen zijn? Met spraakverwarring, ‘gedoe’ en schijnsamenwerking tot gevolg? Dan nodigen we je graag uit voor onze reeks van vier masterclasses: Leren... Lees verder »

Ontmoet Publiek.nl – transities én herindeling: dubbele kans voor versterking! – 27 oktober 2016


Nieuwe taken door de decentralisaties, nieuwe collega’s vanwege een herindeling én een afdeling met een nieuwe leidinggevende. Marijke Bekkenkamp, sinds een half jaar Afdelingshoofd Samenleving van de gemeente Edam–Volendam, kan erover meepraten. Marijke laat in onze  bijeenkomst op 27 oktober de andere kant zien. Ze vertelt hoe de ene beweging – de transitie – de andere... Lees verder »

Workshop: gemeentebegrotingen interpreteren en benutten (31 oktober)


Arie Teeuw geeft de training gemeentelijke begrotingen interpreteren en benutten. Dit is een interactieve bijeenkomst waarbij aandacht is voor theorie, de begrotingscyclus en beleidsprocessen. Ook gaan de deelnemers zelf aan de slag met het zoeken van ruimte voor de eigen organisatie binnen gemeentelijke begrotingen. van Publiek.nl  Datum: 31 oktober 2016, Den Haag. Meer informatie: klik hier. . ... Lees verder »

Seminar: Maatschappelijke meerwaarde met Smart Cities


Harry van Boven, founder van Publiek.nl, spreekt over City in Cyberspace tijdens het seminar Maatschappelijke meerwaarde met Smart Cities. Datum: 15 december 2016, Jaarbeurs Utrecht. Meer informatie: klik hier. .      

Viervoudig duurzaam in Rijswijk


Eén van de eerste uitwisselingen via Publiek.nl: Pauline van Norden ging aan de slag bij de gemeente Rijswijk om een duurzaamheidsfonds op te zetten. We kijken – samen met haar opdrachtgever Mark Kraakman (opgavemanager duurzame gemeente en jeugd & educatie) – terug op het afgelopen half jaar. Een duurzaam netwerk Pauline heeft voor de gemeente... Lees verder »

‘Ik kan al mijn ervaring uit de kast trekken’


Gezocht: ‘ervaren controller’ Frank Galesloot, concerncontroller bij de gemeente Deventer, zag de vacature voor ‘een ervaren controller’. Frank: “Ik was nieuwsgierig hoe een wat kleinere gemeente zich staande houdt, zo vlakbij een stedelijke omgeving en met specifieke problematiek in een complex samenwerkingsverband. En dat heb ik ontdekt!” Vanaf januari 2016 werkt hij 2 dagen per... Lees verder »

Column: Klussen aan je functie? word koppelbaas!


Klussen aan je functie: word koppelbaas Als verwoed verbouwer word ik blij van alleen al het wóórd ‘klus’: dan is er blijkbaar wat te doen! En dat is al vroeg begonnen: als veertienjarige op het VWO was ik het al zat om alleen maar achter de boeken te zitten. Ik wilde vooral ‘doen’ en kreeg... Lees verder »

Kandidaat: Goede rechterhand


Een goede rechterhand is ze. Van een gemeentesecretaris of afdelingshoofd. Deze vrouw geef je een vraag mee en ze zoekt het uit en regelt het. ‘Als er niks is en er moet iets’, dan ben je bij haar aan het goede adres. Ze coördineerde de visieontwikkeling bij de transities in het sociaal domein. Ze pakt... Lees verder »

Kandidaat: Interim-gemeentesecretaris, bestuursadviseur, mediator


Met zijn generieke blik als oud-gemeentesecretaris herkent hij politiek gevoelige punten. Hij heeft ruime ervaring met het creëren van verbinding met het ambtelijk apparaat. Hij straalt rust en betrouwbaarheid uit en is voor een collega-ambtenaar een prettige schaduwconsultant om mee te sparren. Mogelijke rollen: Advisering over thema’s als fusie, samenwerking, veiligheidsvraagstukken en bestuurlijk-juridische vraagstukken. Maar... Lees verder »