Ontmoet Publiek.nl: een terugblik

24-01-2016  19:17  in Algemeen

12 november jl. was er weer een mooie gelegenheid om kennis te maken en kennis te delen met Publiek.nl. Met een toelichting van Arie Teeuw over Publiek.nl en het concept ambtenaar2share. En met een mooie groep mensen die graag als ambtenaar2share aan de slag zou willen (en soms inmiddels ook is!) én inhoudelijke bijdragen van ‘De Verbeterplaats’ en Josine Meurs.

Dirk de Boer, Rob Kah en Jan Potkamp: drie ambtenaren van de gemeente Assen hebben het organisatieontwikkelingstraject in de eigen gemeente zelf begeleid. Van organisatieveranderingen doorvoeren tot Lean-trajecten, van opleidingen tot … You name it, they’ve done it. Ze hebben daarbij bewust een risico genomen, want na de verandering bestond hun oorspronkelijke functie niet meer. Dat resulteerde in hun eigen ontwikkelbureau: de Verbeterplaats (Rob Kah “Het gaat namelijk niet om veranderen, maar om verbeteren!”). Daarmee doen zij opdrachten binnen de gemeente Assen en daarbuiten en laten ze zien dat risico en onzekerheid aan de basis kunnen liggen van mooie nieuwe ontwikkelingen. Geïllustreerd door één van hun opdrachtgevers: “Zij maken verbeteren leuker én minder bedreigend!”.

josine meurs publiekNL

Josine Meurs heeft als consultant gewerkt (onder meer als partner van de B&A-groep) en is sinds begin 2015 ambtenaar. Als hoofd van de afdeling Onderwijs van de gemeente Rotterdam geeft ze leiding aan 80 mensen die samen zorgen dat het onderwijs aan meer dan 100.000 kinderen / jongeren mogelijk is en steeds beter wordt. In een persoonlijke bijdrage heeft ze ons meegenomen in wat ze in haar nieuwe rol aantrof en wat dat voor haar betekende (‘ik heb nog nooit zo hard gewerkt’). Josine vertelde vervolgens over wat ze wel én niet doet om de afdeling de mogelijkheid te geven zichzelf verder te ontwikkelen.